تاثیر هنرآفرینی شغلی بر عملکرد شغلی دبیران: با تاکید بر نقش میانجی اشتیاق شغلی (مورد مطالعه: دبیرستان‌های غیر دولتی ناحیه دو شیراز)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 کارشناسی ارشد، مدیریت بازرگانی، دانشکده کسب و کار و اقتصاد، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

2 استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده کسب و کار و اقتصاد، دانشگاه، خلیج فارس، بوشهر، ;ایران

چکیده

چکیده
مقدمه: یکی از راهکارهایی که می‌تواند باعث شود معلمان شغل خود را معنادار بدانند و اشتیاق و عملکرد شغلی آنان بهبود یابد، هنرآفرینی شغلی است. از این رو هدف پژوهش حاضر سنجش تاثیر هنرآفرینی شغلی بر عملکرد شغلی دبیران با میانجی‌گری اشتیاق شغلی است.

روش: پژوهش حاضر، از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده‌ها از نوع کمی است. جامعه آماری پژوهش را 69 دبیرستان غیر دولتی ناحیه دو شیراز تشکیل داده‌اند و براساس فرمول حجم نمونه در جامعه محدود، داده‌‌ها از 62 دبیرستان جمع آوری شد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه در مقیاس پنج درجه‌ای لیکرت بود. روایی پرسشنامه از نظر محتوایی و سازه مورد سنجش قرار گرفت و پایایی نیز با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (9/0) محاسبه شد. ضمن اینکه داده‌ها با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS و Smart PLS تحلیل شدند.

نتایج: نتایج تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که هنرآفرینی شغلی تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد شغلی دارد؛ هنرآفرینی شغلی تاثیر مثبت و معناداری بر اشتیاق شغلی دارد؛ اشتیاق شغلی تاثیر منفی بر عملکرد شغلی دارد و در نهایت هنرآفرینی شغلی با میانجی‌گری اشتیاق شغلی تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد شغلی دارد.

بحث و نتیجه گیری: آموزش و پرورش ناحیه دو شیراز و مدیران دبیرستان‌های غیردولتی این ناحیه باید به معلمان اجازه دهند تا با استفاده از تکنیک هنرآفرینی شغلی در جهت ارتقای اشتیاق و عملکرد شغلی خود اقدام کنند.

کلیدواژه‌ها