ضرورت امر امید، وضع نامطلوب امید در نظام های تربیتی جاری و نگاه به قرآن و روایات در قالب دستور العملی تربیتی، نگارنده را برآن داشت تا وجوه تشابه و تفاوت امید در تعلیم و تربیت از دیدگاه قرآن و روایات با روان شناسی مثبت گرا را در این مقاله بررسی نماید. مفهوم امید در قرآن در واژگان رجاء، طمع، مُنی و امل و تعابیر گوناگون مانند احسان، انفاق، جهاد و ... قابل پیگیری است. بنابراین؛ به طور کلی می توان امید را به امید مطلوب که مربوط به اموری است که در جهت رضای الهی و هماهنگ با واقعیت وجودی انسان است و امید نامطلوب که مربوط به اموری است که رضای الهی در آن لحاظ نمی گردد و حاصل وسوسه نفس و القائات شیطان است، بیان کرد.
تعریف امید و مؤلفه های آن شامل هدف، مسیر و عامل و نظریه امید از مفهوم امید در روان شناسی مثبت گرا به شمار می روند.
در نهایت با تلفیق این دو دیدگاه به وجوه تشابه و تفاوت امید در تعلیم و تربیت از دیدگاه قرآن و روایات با روان شناسی مثبت اشاره شده است.
کلید واژه ها: امید، قرآن ، روایات، روان شناسی مثبت گرا، تعلیم و تربیت اسلامی
بهشتی, سعید, خاری آرانی, مجید, & علی اکبرزاده آرانی, زهرا. (1389). معنا و مؤلفههای امیدواری در متون اسلامی و روانشناسی مثبتگرا. پژوهشهای آموزش و یادگیری, 8(2), 157-170.
MLA
سعید بهشتی; مجید خاری آرانی; زهرا علی اکبرزاده آرانی. "معنا و مؤلفههای امیدواری در متون اسلامی و روانشناسی مثبتگرا". پژوهشهای آموزش و یادگیری, 8, 2, 1389, 157-170.
HARVARD
بهشتی, سعید, خاری آرانی, مجید, علی اکبرزاده آرانی, زهرا. (1389). 'معنا و مؤلفههای امیدواری در متون اسلامی و روانشناسی مثبتگرا', پژوهشهای آموزش و یادگیری, 8(2), pp. 157-170.
VANCOUVER
بهشتی, سعید, خاری آرانی, مجید, علی اکبرزاده آرانی, زهرا. معنا و مؤلفههای امیدواری در متون اسلامی و روانشناسی مثبتگرا. پژوهشهای آموزش و یادگیری, 1389; 8(2): 157-170.