مقاله حاضر به بررسی آراء و اندیشههای فلسفی – تربیتی دکتر محمد باقر هوشیار و مقایسه آن با آراء و اندیشههای برخی از صاحبنظران معاصر میپردازد. روش مورد استفاده در این پژوهش، تحلیل اسنادی بوده و در این جهت کلیه منابع و مراجع موجود و مرتبط با آراء و اندیشههای هوشیار و همچنین آراء سایر دانشمندان تربیتی معاصر مورد بررسی قرار گرفته است. یافتهها که حاصل بررسی نه سؤال پژوهشی است نشان میدهد که مبنای اصلی اندیشه فلسفی و تربیتی هوشیار انسان است. انسان مخلوق خداست و برای رسیدن به خدا تلاش میکند این نکته محوری در آراء تربیتی هوشیار نیز نقش اصلی را ایفا میکند. بر این اساس حاصل نظام تربیتی هوشیار انسانی است که به تدریج و از طریق یک برنامه تربیتی جامع به کمال مورد نظر رسیده است. اندیشههای تربیتی هوشیار از چنان جامعیتی برخوردار است که پاسخگوی بسیاری از مسائل تعلیم و تربیت معاصر نیز میباشد. در بخش پایانی مقاله به مقایسه اندیشه فلسفی و تربیتی هوشیار با برخی اندیشههای معاصر پرداخته شده است.
میرزامحمدی, محمدحسن, سبحانینژاد, مهدی, & سیادتنژاد, خدیجه. (1388). بررسی تحلیلی آراء و اندیشههای فلسفی – تربیتی دکتر محمدباقر هوشیار و مقایسه آن با برخی اندیشههای معاصر. پژوهشهای آموزش و یادگیری, 7(1), 81-94.
MLA
محمدحسن میرزامحمدی; مهدی سبحانینژاد; خدیجه سیادتنژاد. "بررسی تحلیلی آراء و اندیشههای فلسفی – تربیتی دکتر محمدباقر هوشیار و مقایسه آن با برخی اندیشههای معاصر". پژوهشهای آموزش و یادگیری, 7, 1, 1388, 81-94.
HARVARD
میرزامحمدی, محمدحسن, سبحانینژاد, مهدی, سیادتنژاد, خدیجه. (1388). 'بررسی تحلیلی آراء و اندیشههای فلسفی – تربیتی دکتر محمدباقر هوشیار و مقایسه آن با برخی اندیشههای معاصر', پژوهشهای آموزش و یادگیری, 7(1), pp. 81-94.
VANCOUVER
میرزامحمدی, محمدحسن, سبحانینژاد, مهدی, سیادتنژاد, خدیجه. بررسی تحلیلی آراء و اندیشههای فلسفی – تربیتی دکتر محمدباقر هوشیار و مقایسه آن با برخی اندیشههای معاصر. پژوهشهای آموزش و یادگیری, 1388; 7(1): 81-94.